Ads Top

Veel belangstelling voor impact investeren

Impact investeren neemt de komende tijd waarschijnlijk behoorlijk aan populariteit toe. Uit het filantropie onderzoek van ABN AMRO MeesPierson in samenwerking met Maastricht University blijkt dat bijna 4 op de 10 vermogenden met een vrij belegbaar vermogen van minimaal 500.000 euro, interesse heeft in deze relatief nieuwe investeringsvorm. Momenteel wordt nog nauwelijks aan impact investeren gedaan; amper 4 procent van de respondenten heeft wel eens een impact investering gedaan.

Bij impact investeringen streven investeerders vooral naar meetbare, positieve maatschappelijke effecten op het gebied van duurzaamheid, milieu of sociale vraagstukken. Financieel rendement is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Tot impact investeren wordt impact beleggen gerekend en het direct investeren in maatschappelijke projecten.

Uit het onderzoek onder 800 respondenten blijkt dat de meeste interesse bestaat voor impact investeren met de focus op CO2-reductie. Ook hebben investeerders veel belangstelling voor impact investeringen die zich richten op het creëren van banen en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen. Respondenten bevestigen in het onderzoek dat voor hen het hebben van een positieve impact op de samenleving de belangrijkste reden zou zijn om te kiezen voor impact investeren. Het behalen van financieel rendement is voor hen van ondergeschikt belang.

Eran Habets, Managing Director beleggen en vermogensadvies ABN AMRO: "Klanten willen op verschillende manieren hun geld gebruiken om een maatschappelijk verschil te maken en dat kan onder meer met impact investeringen. De belangstelling voor impact investeren is groot, maar het daadwerkelijk beleggen in deze categorie doen nog weinig investeerders omdat het een relatief nieuw fenomeen is. Omdat steeds meer investeerders goed willen doen verwachten we dat de komende jaren dit type investeringen toeneemt."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.