Ads Top

Weer verlies voor beursgorilla Jacko

Beursgorilla Jacko stevent dit jaar af op een verlies ten opzichte van de AEX. Dit wordt het derde jaar in zijn 16-jarige loopbaan dat hij een lager rendement behaalt dan de Amsterdamse hoofdindex. Jacko stond vanochtend op een verlies van 2,01 procent ten opzichte van het begin van dit jaar. De AEX-index stond op een positief rendement van 10,38 procent.

Toch ziet de website BeursGorilla.nl geen reden tot ontevredenheid. In de zestien jaar dat de beursaap actief is, boekt hij gemiddeld een ruim beter rendement dan de AEX. Het gemiddelde rendement van Jacko staat op 4,5 procent per jaar. De AEX-index moet het doen met een gemiddeld negatief rendement van 2,2 procent.

Het verlies van dit jaar heeft Jacko voornamelijk te wijten aan twee aandelen die hij dit jaar met groot verlies verkocht. In februari verkocht hij zijn aandelen Ordina met een verlies van 40 procent. Later dit jaar krabbelde het aandeel Ordina weer op. “Ook voor Jacko geldt dat de spreuk ‘wie geschoren wordt, moet stilzitten’ niet voor niets een belangrijke beurswijsheid is”, zegt Amanda Bulthuis van de website BeursGorilla.nl.

Het andere aandeel dat de beursgorilla met verlies verkocht was Arcadis. Jacko verkocht dit aandeel in augustus met 42 procent verlies. Dit aandeel verkeert overigens nog steeds in zwaar weer.

Voor 2017 zijn er goede vooruitzichten voor Jacko. “Hij heeft op dit moment drie aandelen in zijn portefeuille die op verlies staan: Heineken, Fagron en Probiodrug. Voor alle drie deze aandelen zijn de vooruitzichten voor het komende jaar heel mooi. Dus wat dat betreft ziet het er voor onze beursgorilla hoopvol uit”, aldus Bulthuis.

Beursgorilla Jacko is een experiment van de beleggingswebsite BeursGorilla.nl. Door een aap elke maand aan de hand van bananen een willekeurige aandelenwissel te laten uitvoeren, wil de website mensen aan het denken zetten over beleggen. Een prachtig rendement dat wordt voorgespiegeld, wil niet alles zeggen. Kijk altijd verder. Zelfs een gorilla kan namelijk een goed rendement behalen. Informeer u altijd zorgvuldig voordat u ergens uw geld gaat beleggen en bedenk daarbij dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst!

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.