Ads Top

VvE Belang opent crowdfunding platform om geld te lenen voor onderhoud

Belangenorganisatie VvE Belang lanceert een platform voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) die onderling geld willen lenen of investeren voor onderhoud. Dit maakt VvE Belang bekend op het jaarcongres in Nieuwegein. Met het crowdfunding platform krijgen VvE's meer mogelijkheden om een lening af te sluiten voor noodzakelijk onderhoud.

Alhoewel VvE's al sinds 2005 verplicht zijn om een reservefonds voor groot onderhoud aan te leggen, blijkt uit onderzoek dat ongeveer de helft van alle 125.000 VvE's in Nederland te weinig geld in het eigen reservefonds heeft zitten. En dat terwijl appartementseigenaren voor grote uitdagingen staan wat betreft onderhoud, renovaties en groot-onderhoud aan gemeenschappelijke delen van het gebouw.

Gezien de aard van deze financiële tekorten bij VvE's en de striktere financieringsvoorwaarden van banken - waarbij banken geen directie kredieten verstrekken aan VvE's - introduceert VvE Belang crowdfunding speciaal toegespitst op onderlinge kredietverstrekking tussen VvE's in Nederland. VvE's die geld investeren, zouden op hun beurt een hoger rendement kunnen behalen dan wanneer zij het te investeren geld op een spaarrekening laten staan.

VvE Belang schat de financieringsbehoefte van VvE's in de komende jaren op enkele honderden miljoenen. Daarnaast verwacht VvE Belang dat de leenbedragen tussen de 50.000 euro en 1 miljoen euro liggen. De looptijd van de leningen is maximaal zeven tot acht jaar tegen een rente van zo'n 4 tot 5 procent. Om in aanmerking te komen voor financiering moeten VvE's voldoen aan een kwaliteitstoets en kredietbeoordelingstoets.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.