Ads Top

KNAB wint Gouden Spaarvarken 2016

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is over 2016 toegekend aan KNAB met de ‘Flexibel Sparen’ rekening. “Dit is de eerste keer dat een bank zich drie keer op rij winnaar van het Gouden Spaarvarken mag noemen”, aldus Jan Scheepers van vergelijkingssite SpaarInformatie.nl. Met een effectieve rente van 0,93% over heel 2016 heeft de ‘Flexibel Sparen’ rekening van KNAB het hoogste gemiddelde rendement van alle spaarrekeningen opgeleverd. 

KNAB wint Gouden Spaarvarken 2016De ‘Flexibel Sparen’ rekening van KNAB is onbeperkt toegankelijk voor betalende klanten met een KNAB Plus of Premium pakket. Na de probeerperiode van 3 maanden kan deze rekening omgezet worden naar de gratis KNAB Basis rekening.

De tweede en derde plek wordt ingenomen door de internet-rekeningen van Nationale-Nederlanden en Argenta met rentes van respectievelijk 0,90% en 0,83%. Net zoals  voorgaande jaren bleven ook in 2016 de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank en ING ver achter. Bij hen halveerde de gemiddelde rente dit jaar zelfs tot een dieptepunt van 0,4%.

De consument kon in 2016 bij geen enkele bank een hogere rente ontvangen dan de vermogensbelasting van 1,2% (voor spaargeld boven de vrijstellingsgrens). “Daar staat wel tegenover dat de gemiddelde inflatie over 2016 lager was dan in 2015 wat maakt dat relatief gezien het waardebehoud van spaargeld op eenzelfde niveau is gebleven.”, vertelt Scheepers. Kleine troost: in 2017 gaat de vermogensbelasting op de schop wat voor de meeste spaarders een verbetering is, maar voor de grote spaarder juist een verslechtering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.