Ads Top

Doorbeleggen na pensionering wordt mogelijk

Werknemers met een vrijkomend pensioenkapitaal uit een beschikbare premieregeling kunnen daarmee vanaf nu blijven beleggen na hun pensionering. De wetgever staat dat sinds september toe, Aegon is de eerste verzekeraar die klanten de keus biedt tussen een gegarandeerd pensioen of een beleggingspensioen. Het nieuwe Aegon Uitkerend Beleggingspensioen biedt de mogelijkheid op een hogere uitkering, maar komt ook met risico’s.

De lage rente heeft gevolgen voor de hoogte van pensioenuitkeringen. Daarom is vanaf 1 september 2016 de Wet verbeterde premieregeling van kracht. Die maakt het mogelijk voor gepensioneerden om met hun pensioenkapitaal te beleggen. Daarmee maken ze kans op een hogere pensioenuitkering.

Aegon is de eerste verzekeraar die deze variabele pensioenuitkering aanbiedt onder de naam Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. De hoogte van het pensioen wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het beleggingsrendement, de rente en de levensverwachting. Het pensioenkapitaal wordt belegd in een mix van drie beleggingsfondsen, waarbij ongeveer twee derde wordt belegd in zakelijke waarden, zoals aandelen en onroerend goed. Zakelijke waarden zijn risicovoller, maar bieden tegelijk meer kans op een hoger rendement.

Aegon kiest bewust voor risicovoller beleggen om klanten een kans op een hoger pensioen te bieden.Bovendien geldt voor de meeste werknemers dat zij AOW en ander gegarandeerd pensioen krijgen. Van het totale inkomen na pensionering is dus maar een relatief klein deel afhankelijk van beleggingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.