Ads Top

Minister Kamp opent Nationale Financieringswijzer tijdens mkb-top

Ondernemers, banken en overheid organiseren op 21 september a.s. een top voor de financiering van het midden- en kleinbedrijf in Den Haag. Bij deze top worden alle partijen die bijdragen aan de financiering van het mkb, zowel banken als alternatieve aanbieders, bij elkaar gebracht.

Doel is de onderlinge samenwerking te bevorderen en zo perspectief te bieden voor groei van het mkb en daarmee van onze economie. Het mkb is verantwoordelijk voor 60 procent van het aantal arbeidsplaatsen in ons land.

Tijdens de mkb-top zal minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Financieringswijzer lanceren. Dit nieuwe webportaal wijst ondernemers de weg naar publieke en private partijen die een rol kunnen spelen bij de financiering van hun bedrijf; een soort 'ANWB voor de financiering van het mkb'.

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij het opstellen van een ondernemersplan en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken, de Kamer van Koophandel, de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Job Swank, directeur monetaire zaken en financiƫle stabiliteit van De Nederlandsche Bank zal tijdens de top ingaan op de cijfermatige ontwikkeling van de financiering van het MKB.
Tijdens de top zullen verder debatten worden gehouden over gestapelde financiering, nieuwe vormen van samenwerking en innovatieve dienstverlening en de rol van Europa bij de financiering van het MKB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.