Ads Top

Een op de drie betaalautomaten geschikt voor contactloos betalen

Betalen door je betaalpas of mobieltje kort tegen de betaalautomaat te houden, bij bedragen tot en met 25 euro zonder pincode in te voeren. Nederlanders kunnen op steeds meer plekken contactloos betalen. Morgen neemt foodtruckondernemer Danh Nguyen van Le Thi’s Vietnamese specialiteiten op de Botermarkt in Leiden de 100.000ste contactloze betaalautomaat in gebruik. Daarmee is een op de drie Nederlandse betaalautomaten geschikt voor contactloos betalen, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Vorig jaar rond deze tijd kon bij zo’n 47.000 betaalautomaten contactloos worden afgerekend. Dat aantal is dus meer dan verdubbeld in een jaar tijd. Steeds meer Nederlanders betalen contactloos, omdat het snel en makkelijk is. Directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland: “Meer dan 90 procent van de contactloze betalingen is voor een bedrag van 25 euro of minder. De consument ziet duidelijk de voordelen van een snelle kleine betaling zonder pincode.” Ondernemers spelen daarop in met nieuwe betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen.

Danh Nguyen van Le Thi’s Vietnamese specialiteiten die met zijn foodtruck niet alleen in Leiden  staat, maar ook in Rotterdam en Haarlem, kan niet wachten tot hij morgen met zijn contactloze automaat aan de slag kan. Nguyen: “Ik heb lang getwijfeld of een betaalautomaat iets voor ons was. Of mijn klanten wel willen pinnen voor een paar loempia’s. Maar klanten vragen er de laatste tijd steeds vaker om of ze gaan er gewoon vanuit dat het kan. Wat me uiteindelijk over de streep heeft getrokken is de komst van contactloos betalen. Zo snel en makkelijk. Echt een uitkomst als je klanten vooral lage bedragen afrekenen, zoals bij ons.”

Om het ondernemers aantrekkelijk te maken hun huidige betaalautomaat te vervangen door een versie die geschikt is voor contactloos betalen hebben vijf leveranciers - CCV, ICP, Paqar, Sepay en Worldline - een aantrekkelijk overstap-aanbod met korting variƫrend van 50 tot 300 euro (zie www.pinnenzakelijk.nl/hoewiljijpinnen).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.