Ads Top

KBC en CBC passen rente op Start2Save aan

Het ECB-beleid van de laatste jaren heeft ervoor gezorgd dat de rentevoeten in de eurozone op een historisch dieptepunt staan. Als gevolg daarvan zien KBC en CBC zich genoodzaakt de rente op Start2Save  en Start2Save4 aan te passen. De aanpassingen gaan in vanaf 16 september 2015. 
De basisrente blijft op 1%, de getrouwheidspremie daalt van 0.50 naar 0,30 procent.  De rente op de klassieke spaarrekening blijft ongewijzigd.  

Een spaarrekening is vooral geschikt als buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben. Wie stelselmatig kapitaal wil opbouwen, voor zichzelf of voor zijn (klein)kinderen, doet dat met Start2Save of Start2Save4. Ondanks de rentedaling blijft het rendement op de Start2Save-spaarrekeningen nog steeds interessant mede dankzij de hogere basisrente. De basisrente verwerf je namelijk dag na dag, terwijl een getrouwheidspremie vereist dat je geld 12 maanden op rekening blijft staan. 

KBC en CBC bieden daarnaast ook een ruim gamma (beleggings-)alternatieven aan, zoals termijnrekeningen, spaar- en beleggingsverzekeringen, diverse beleggingsfondsen (eventueel met kapitaalbescherming of bodembewaking) en beleggingsplannen waarmee de klant stelselmatig kan beleggen. KBC en CBC geven hun klanten uiteraard graag professioneel advies bij het maken van een keuze.  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.