Ads Top

Samenwerking HU-minor Geld en Schulden en Rabobank voortgezet

De Rabobank Utrecht en de minor Geld en Schulden van Hogeschool Utrecht (HU) zetten hun samenwerking voor een periode van drie jaar voort. De samenwerking bestaat uit onder andere praktijkopdrachten en gastlessen. Een nieuwe overeenkomst werd ondertekend tijdens de eerste minorbijeenkomst van het nieuwe collegejaar op een passende locatie: het gebouw van de Rijksmunt in Utrecht.

“Een aandeel in elkaar betekent voor de Rabobank ook een aandeel in de maatschappij”, zei Ronald van Maldegem, directeur Particulieren bij de Rabobank. “Financiële educatie is daarbij een belangrijk thema.” Sinds 2012 werken de Rabobank en de minor Geld en Schulden van de Faculteit Maatschappij & Recht daarom met elkaar samen. “Om op hoger niveau praktijkonderwijs te kunnen geven, is ondersteuning vanuit die beroepspraktijk onmisbaar. Op deze manier maken we de minor ‘real life’ voor onze studenten”, vult Gerard Hupperetz aan, directeur van het Instituut voor Recht bij de HU.

De komende drie jaar zal de Rabobank een donatie van 25.000 euro per jaar geven om studenten van de minor te ondersteunen bij het uitvoeren van praktijkopdrachten waarin financiële educatie centraal staat. Voor het komende studiejaar staan de volgende opdrachten op de planning: gastlessen over geld in groep 7 en 8 op basisscholen, educatie aan ouderen over internetbankieren, financiële educatie bij MBO Utrecht en ROC Midden Nederland, en het maken van een voorlichtingspakket voor hbo-decanen.

Naast de praktijkopdrachten zullen medewerkers van de Rabobank Utrecht gastlessen geven aan de studenten, en levert de bank een vertegenwoordiger voor de jury die de praktijkopdrachten van de student beoordeelt. Ronald van Maldegem gaf aan graag in gesprek te gaan met studenten: “Wees welkom met je vragen, we willen graag onze kennis en kunde met jullie delen.” Aan de minor nemen ook studenten deel vanuit de educatieve, economische en communicatie-opleidingen van de HU. “Het is een mooi voorbeeld van een multidisciplinaire minor binnen de HU, die ook nog eens duurzame samenwerking met het werkveld in de regio kent”, stelt minorcoördinator Eelco Koot.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.