Ads Top

Zorgpremie 2016 waarschijnlijk lager dan richtlijn Prinsjesdag

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verwacht dat de zorgpremie dit jaar 84 euro hoger zal zijn dan vorig jaar. De afgelopen jaren is echter gebleken dat de definitieve zorgpremies flink kunnen afwijken van de richtlijn van het ministerie, meldt Zorgverzekering.net.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de premie voor de zorgverzekering dit jaar met 84 euro stijgen ten opzichte van vorig jaar, dit komt neer op een stijging van 7 euro per maand. Deze premie, die elk jaar op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt, is slechts een richtlijn voor zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars bepalen zelf de definitieve premie voor de zorgverzekering.

De afgelopen jaren bleek dat de definitieve zorgpremie lager was dan de richtlijn die op Prinsjesdag bekend werd gemaakt. Zo verwachtte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vorig jaar dat de premie met 113 euro zou stijgen. Doordat de zorgverzekeraars in 2014 winst hadden gemaakt, was het voor veel zorgverzekeraars mogelijk de stijging te beperken of de premie zelfs gelijk te houden. Hierdoor steeg de gemiddelde premie slechts met 64 euro per jaar. Ook op Prinsjesdag 2013 bleek het ministerie er flink naast te zitten, in 2014 was de richtlijn namelijk maar liefst 128 euro hoger dan de uiteindelijke gemiddelde premie.

Zorgverzekering.net verwacht dat ook dit jaar de gemiddelde premie zal afwijken van de inschatting van het kabinet. "Als gekeken wordt naar de afgelopen jaren, is het waarschijnlijk dat ook dit jaar de gemiddelde premie lager zal zijn dan de richtlijn van het ministerie. Zorgverzekeraars hebben er belang bij een zo laag mogelijke premie aan te bieden om hun concurrentiepositie te kunnen behouden" aldus Zorgverzekering.net.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.