Ads Top

'Verzekeraars benaderen huiverig innoverende markt'

Verzekeraars spelen onvoldoende in op ontwikkelingen rondom elektrische en hybride auto’s. Het uitgangspunt van de hoogte van de verzekeringspremie blijft de nieuwwaarde van de auto, het aantal schadevrije jaren en de persoonlijke situatie van de consument. Wanneer zij een elektrische of een conventionele auto aanschaft, heeft die keuze bij sommige verzekeraars geen directe gevolgen. Dit blijkt uit onderzoek van Goedkoopsteautoverzekering.net waaraan vier vergelijkingssites, drie bestaande bestuurders en zes auto’s in drie prijsklassen zijn onderworpen.

Er is geen groot verschil merkbaar tussen de premie voor de elektrische of conventionele auto. Het verschil bedraagt vaak maar enkele euro’s. De hoogte van de premie heeft onder meer te maken met de innoverende markt waar de elektrische auto zich in bevindt. European Automotive Services van Tesla Insurance geeft aan dat zij inspelen op de groeiende markt, door iedere dag verder te kijken. Zij vinden het heel belangrijk dat na te denken over hoe de elektrische auto het beste verzekerd is en wat de mogelijke kosten zijn voor de consument. Ook Allianz, ANWB, Delta Lloyd en Univé bieden kortingen en aansluitende verzekeringen aan. Op deze manier proberen ze de elektrische en hybride auto-eigenaar van dienst te zijn. Wel is op te merken dat de kortingen en voorwaarden in alle gevallen niet vermeld werden op de vergelijkingssites.

De elektrische en hybride auto’s veroveren langzaamaan een plek op de Nederlandse automarkt. Binnen vijf jaar is het aandeel (deels) elektrische auto’s uitgegroeid tot 156.000 stuks. Dit komt mede door het beleid dat de overheid voert op elektrische voertuigen. Critici twijfelde over de verkeersveiligheid van de elektrische auto, omdat de auto’s geluidloos voortbewegen op de weg. Uit recent onderzoek van TNO blijkt die twijfel niet terecht. De elektrische en hybride auto’s blijken in ieder geval even veilig te zijn als conventionele auto’s en lopen niet extra risico op aanrijding met anderen verkeersdeelnemers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.