Ads Top

Mobiel betalen gaat snel

Nederland heeft er flink de pas in: het aantal contactloze betalingen groeit in ons land het hardst van alle eurolanden. Afrekenen met de smartphone is de volgende stap. Winkeliers willen graag dat klanten betalen met pin of mobiel.

Het aantal contactloze betalingen groeit hard. Van alle eurolanden maakt Nederland de snelste spurt. Het aantal contactloze betalingen in Nederland groeide volgens Mastercard in het 2e kwartaal met 75 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder is er zelfs sprake van een vertienvoudiging.
.
Met een op de vijf bankpassen in Europa kan contactloos worden betaald. In Nederland geldt dit voor bijna de helft van de passen. ING-klanten met een Android-smartphone (versie 4.4 KitKat of hoger) met NFC-chip kunnen straks ook met hun mobieltje betalen. “Als ze al gebruikmaken van de Mobiel Bankieren App kunnen ze later deze zomer direct mobiel afrekenen door de nieuwe ING Mobiel Betalen-app te downloaden en deze te activeren met hun mobiele pincode”, zegt Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments van ING. Er is eerst een uitgebreide test gedaan onder medewerkers van ING.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.