Ads Top

Nederland snelste groeiland contactloos betalen in Europa

Contactloos pinnen maakt in Europa een onstuitbare opmars. Nederland is het snelst groeiende land binnen de Eurozone. Dit blijkt uit de laatste cijfers die betaaltechnologiebedrijf MasterCard presenteerde tijdens het World Retail Congres in Rome. Van alle locaties ter wereld waar je contactloos kunt betalen, bevindt het merendeel (59 procent) zich in Europa. Eén op de vijf pasjes in Europa is geschikt voor contactloos betalen, in Nederland is dit bijna de helft. Ook met steeds meer smartphones is het mogelijk contactloos te betalen, in Europa zijn tientallen banken en retailers hier al pilots mee gestart.

Nederlanders omarmen het nieuwe contactloze betalen, waarbij een pasje of smartphone alleen nog bij de terminal gehouden moet worden om een betaling te verrichten. Bij betalingen boven 25 euro moet nog wel een pincode ingevoerd worden. Het aantal contactloze betalingen in Nederland groeide in het tweede kwartaal van 2015 met 75 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Vergeleken met het tweede kwartaal 2014 was de toename zelfs meer dan 1000 procent. Daarmee is Nederland het hardst groeiende land in Europa. In de hele Eurozone groeide het aantal contactloze transacties in deze periode met bijna 170 procent.

MasterCard heeft de ambitie om in 2020 contactloos betalen bij alle Maestro en MasterCard acceptatiepunten in Europa mogelijk te maken. Arjan Bol, Country Manager MasterCard Nederland: 'De groei in ons land is enorm, er zijn dit jaar in Nederland al bijna evenveel contactloze transacties gedaan als in het hele Verenigd Koninkrijk. Nederlanders omarmen contactloos omdat het makkelijk en snel is. Ook blijft de lijst winkels, horecagelegenheden en automatenexploitanten die contactloze betalingen accepteren hard groeien, zij hebben baat bij kortere rijen bij de kassa.'

Contactloze betalingen worden al in 40 Europese landen geaccepteerd. De meeste contactloze betalingen in Europa vinden plaats in Polen, Tsjechië en Hongarije. Daar werd contactloos betalen al ruim 10 jaar geleden ingevoerd. Het Verenigd Koninkrijk neemt de vierde plaats in, kijkend naar het totaal aantal transacties. Door de harde groei bezet Nederland inmiddels de vijfde plaats in deze ranglijst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.