Ads Top

Zorgverzekering zorgt voor hoofdbrekens

Minder vaak naar de huisarts. Een deel van de Nederlanders probeert zo kosten te besparen. Maar er bestaan nogal wat misverstanden over vergoedingen en eigen risico. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien. Toch loont het om u te verdiepen in de zorgverzekering.

Veel verzekerden weten niet dat een bezoek aan de huisarts en kraamzorg niet onder het eigen risico vallen. Zo leven er wel meer misverstanden bij consumenten, blijkt uit onderzoek door TNS Nipo in opdracht van zorgverzekeraar VGZ. Bij bijna twee op drie consumenten is niet bekend dat kinderen tot achttien jaar gratis zijn meeverzekerd.

Bijna een op de vijf verzekerden (18 procent) heeft dit jaar weleens zorg uitgesteld of gemeden. Ongeveer de helft van hen deed dit omdat het te veel geld kostte of om zo het eigen risico uit te sparen. Alleen maken ze daarbij soms verkeerde keuzes. Ruim een derde denkt ten onrechte dat spoedeisende hulp is uitgezonderd van het eigen risico. Dat geldt ook voor ambulancevervoer (19 procent), zorg bij een specialist in het ziekenhuis (18 procent) en fysiotherapie voor sommige aandoeningen (15 procent). Al deze vormen van zorg vallen wel onder het eigen risico.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.