Ads Top

Verschuiving van contant betalen naar pinnen zet door

In 2019 hebben consumenten in Nederland 32 procent van hun aankopen in winkels, horeca en dergelijke afgerekend met contant geld. Dit is een daling ten opzichte van 2018 toen zij 37 procent van hun aankopen contant betaalden. Tweederde van de aankopen is gepind.

Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Het aandeel contactloze pinbetalingen is met 43 procent voor het eerst zowel hoger als het aandeel contante betalingen als het aandeel contactrijke pinbetalingen.

Tussen 2018 en 2019 is het totale aantal contante betalingen door consumenten in winkels, in de horeca, benzinestations, op de markt en bij dienstverleners afgenomen van 2,53 miljard betalingen (met een waarde van 34 miljard euro) naar 2,28 miljard betalingen (32 miljard). Het aantal pinbetalingen is in deze periode gestegen van 4,28 miljard betalingen (108 miljard euro) naar 4,70 miljard betalingen (116 miljard).

Consumenten hebben het merendeel van de pinbetalingen contactloos afgerekend met pinpas of smartphone.

In 2019 hebben van alle leeftijdsgroepen jonge volwassenen het minst met contant geld en het meest met elektronische betaalwijzen betaald. Consumenten in de leeftijd van 19 tot en met 34 jaar hebben relatief de meeste aankopen aan de kassa gepind. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.