Ads Top

iDEAL noteert 3 miljardste betaling

iDEAL is deze week dankzij corona door de grens van 3 miljard betalingen gegaan. De mijlpaal werd sneller gehaald dan verwacht.

Als gevolg van de coronacrisis lag de groei van het aantal iDEAL-betalingen in maart naar schatting 15 procent hoger. Er werden in maart ruim 2 miljoen iDEAL-betalingen per dag gedaan, ruim 24 procent meer dan een jaar eerder.

Online betalingen in het toerisme (vliegtickets, hotels) zijn in maart fors gedaald. Voor gaming, streaming en ander online vermaak zijn ze echter sterk gegroeid, net als voor het online bestellen van bijvoorbeeld levensmiddelen, bezorgmaaltijden, sportartikelen en speelgoed.

In week 13, vlak na de lockdown, maakte het aantal iDEAL-betalingen in de e-commerce een sprong van ruim 30 procent ten opzichte van week 12. Sindsdien is dat wekelijkse volume weer iets genormaliseerd.

Het aandeel C2C-betalingen met iDEAL (onderlinge betaalverzoeken tussen consumenten) was in maart 18 procent kleiner dan een maand eerder en minder dan een vijfde van het totale aantal iDEAL-transactie.

Verrekeningen voor een avondje uit, voorgeschoten concertkaartjes en andere groepsactiviteiten kwamen te vervallen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.