Ads Top

AFM trekt vergunning van Visie Verzekeringen in

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 16 januari 2017 de vergunning ingetrokken van Visie B.V. uit Hilversum, handelend onder de naam Visie Verzekeringen (Visie).

Visie zorgde volgens de toezichthouder niet voor een integere bedrijfsuitoefening. Zo informeerde zij klanten niet goed.

Ook werd Visie in de praktijk aangestuurd door een persoon die niet door de AFM was getoetst op geschiktheid en betrouwbaarheid.

Klanten werden door Visie gebeld voor het maken van een afspraak bij hen thuis. Veel van deze klanten hadden in het verleden een beleggingsverzekering afgesloten en kregen van Visie het advies om deze verzekering over te sluiten naar andere beleggingsproducten.

Ook informeerde Visie klanten niet goed over de dienstverlening van Visie en de aangeboden producten. Klanten ontvingen onjuiste, misleidende en onduidelijke informatie. Visie verstrekte relevante informatie over de diensten en producten te laat en handelde klachten bovendien niet goed af.

Omdat haar vergunning is ingetrokken, mag Visie geen vergunningplichtige activiteiten meer ontplooien. De maatregel is behandeld door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Tegen de uitspraak van het CBb staat geen rechtsgang meer open.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.