Ads Top

Groei duurzame obligatiemarkt benadrukt noodzaak tot meer transparantie

De markt van duurzame obligaties (sustainable bonds) groeit hard in Europa. Vooral in Nederland, waar de markt in 2019 verdubbelde in omvang en waarmee Nederland in de top 3 staat.

De transitie naar een duurzame economie, bijbehorende investeringen en een toenemende vraag naar onder andere groene obligaties zijn de drijvende krachten achter de groei van duurzame obligaties. Een markt die, naar verwachting van de AFM, snel verder zal groeien in de komende jaren.

Een van de conclusies van het onderzoek is dat de markt van duurzame obligaties momenteel verschillende standaarden kent. De AFM pleit voor meer standaardisatie en is daarom voorstander van de voorstellen van de Europese Commissie, zoals voor de EU Green Bond Standard.

In haar toezicht op prospectussen streeft de AFM ook naar meer transparantie, bijvoorbeeld ten aanzien van het gebruik van de opbrengsten en de beschrijving van de impact van de investering. Deze ontwikkelingen kunnen helpen om onder meer ‘greenwashing’ te voorkomen.

Transparantie is ook gewenst in de rapportage van relevante niet-financiële informatie. De AFM pleit ervoor dat uitgevende instellingen jaarlijks specifieker en met meer diepgang hierover rapporteren. Transparantie komt alle betrokken partijen ten goede en heeft een positief effect op de markt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.