Ads Top

Geld lenen om een boot te kunnen financieren (i.m.)

Boten kunnen erg duur zijn in aanschaf. Een boot financieren is dan ook voor veel bootliefhebbers een oplossing. In dit artikel geven wij uitleg waar je op moet letten bij het aangaan van een lening. Ook geven wij uitleg hoe je honderden euro’s kan besparen door lening aanbieders met elkaar te vergelijken.


Hier moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een lening
Ga je een
boot financieren dan moet rekening gehouden worden met de levensduur van de boot. De looptijd van de lening moet korter zijn dan de levensduur van de boot. Het zou namelijk zonde zijn als je nog moet aflossen terwijl je boot al kapot is. Ook is het belangrijk om uit te zoeken wat de kosten zijn voor de onderhoud van de boot. Naast onderhoud zijn er nog meer extra kosten zoals verzekering, ligplaats, brandstof en winterstalling. Houd er rekening mee dat deze kosten naast je aflosbedrag er nog bijkomen. Een deel van je eigen spaargeld inzetten is ook mogelijk bij het aangaan van een lening. Reken dus uit hoeveel spaargeld je zou kunnen missen. Houd daarbij rekening mee dat bijvoorbeeld je auto of wasmachine kapot zou kunnen gaan.

Leningen vergelijken van verschillende lening aanbieders
Het is de moeite waard om leningen van verschillende banken met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van leningen kan een besparing van honderden euro’s opleveren. Vergelijken is dus zeker de moeite waard. Meteen een lening aanvragen bij je eigen bank is dus niet verstandig. Tegenwoordig is het vergelijken van leningen makkelijk te doen. Een van de websites die daar vaak voor gebruikt wordt is Leningen.nl. In enkele stappen maakt zo’n vergelijking site een berekening welke lening het beste bij je past. Ze stellen de vragen die belangrijk zijn om een boot te financieren. Zo speelt je woonsituatie een rol bij het krijgen van een lening. Ook kijken ze of je werk hebt. Uiteindelijk krijg je een overzicht van welke lening bij jou past.

Vergelijken zorgt voor een lagere rentepercentage
Leningen vergelijken levert vaak een lager rentepercentage op. Door een lager rentepercentage vallen de maandelijkse kosten lager uit. Waardoor je meer geld overhoudt voor andere dingen. De besparingen kunnen soms wel oplopen tot 500,-. Bij het vergelijken is het belangrijk om gebruik te maken van een betrouwbare website zoals
Leningen.nl. Deze website is namelijk geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Het AFM is een onafhankelijke toezichthouder die onder andere controleert of vergelijking sites wel eerlijke informatie geven. Een website met een vergunning van het AFM is vaak erg betrouwbaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.