Ads Top

Verdachte van beleggingsfraude moet weer vast

Een 55-jarige verdachte, die in 2015 door de rechtbank op voorwaarden op vrije voeten werd gesteld in een beleggingsfraudeonderzoek, moet terug de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank Zwolle besloten na een vordering van het Openbaar Ministerie (OM).

Het gaat in deze zaak om een groot investeringsproject in Noord-Macedonië genaamd Food Hub Macedonië. Dit project behelsde een groot kassenbouwcomplex in Noord-Macedonië.

Door de 55-jarige man werd kapitaal aangetrokken van Nederlandse investeerders die hiervoor aandelen ontvingen. Met het ingelegde geld van de beleggers, circa tweeëneenhalf miljoen euro, zou worden geïnvesteerd in dit complex. Het project is volgens het OM nooit van de grond gekomen. Volgens de officier is het geïnvesteerde geld verdampt en door verdachte uitgegeven aan privé bestedingen.

De FIOD ontving recent signalen dat de man via een website wederom actief zou zijn in de beleggingswereld. Daarnaar stelde de FIOD een onderzoek in en daaruit bleek dat verdachte  zich op websites presenteert met eigen projecten, waarbij de investeringen tussen 20 tot 200 miljoen euro zouden liggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.