Ads Top

De Koninklijke Nederlandse Munt verhuist naar Houten

Na ruim 450 jaar gevestigd te zijn geweest in Utrecht, heeft de Koninklijke Nederlandse Munt in maart 2020 haar intrek genomen in een prachtig nieuw gebouw te Houten. Het in Utrecht gevestigde muntgebouw heeft ruim 100 jaar gediend als munthuis, maar is vanwege toename van de orderportefeuille en de toegenomen beveiligingseisen niet meer geschikt om deze functie nóg 100 jaar te vervullen.

Het nieuwe ultramoderne en iconische gebouw werd op maat ontworpen voor de Koninklijke Nederlandse Munt, waarbij de architect zich voor de buitenzijde heeft laten inspireren door de beeltenis van de Koning op de Nederlandse euromunten, ontworpen door de bekende fotograaf Erwin Olaf.

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Houten de nieuwste technieken op het gebied van beveiliging en duurzaamheid door te voeren. De nieuwe locatie wordt één van de veiligste plekken van Nederland, genaamd The Dutch Vault – de kluis van Nederland.

Vanuit het nieuwe Muntgebouw kan de Koninklijke Nederlandse Munt ruim 70 centrale banken vanuit de hele wereld op een nog betrouwbaardere en efficiëntere manier bedienen. Contant geld blijft in de nabije toekomst nog steeds het meest gebruikte betaalmiddel ter wereld en is bovendien erg belangrijk voor de stabiliteit van het betaalsysteem in landen met veel elektronische betalingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.