Ads Top

Corona en het betalen van je hypotheek

Een aantal hypotheekverstrekkers - waaronder de vier grote banken - hebben een betaalpauze van drie maanden ingelast voor wie zijn hypotheek tijdelijk niet kan betalen. Inmiddels hebben al 12.000 klanten van de vier grote banken contact opgenomen met hun bank voor een dergelijke betaalpauze.

De betalingsachterstand moet pas ontstaan zijn na 1 maart 2020 en moet ook komen door het coronavirus. Wie gebruik maakt van zo’n betaalpauze van drie maanden moet uiteraard later alsnog de kosten voldoen. De vier banken zeggen dat ze geen kosten rekenen voor deze betaalpauze.

Maar er zijn nog altijd fiscale risico's, zo waarschuwt het programma Radar.

Vanwege de fiscale regels kan een rentepauze voor mensen met een opbouwproduct zoals een spaarhypotheek grote fiscale nadelen opleveren. Dus je moet de premie voor de aflossing wel blijven betalen. De Rabobank schrijft op hun site: ‘Op dit moment kunnen we alleen de betaling van rente en aflossing voor de hypotheek tijdelijk stopzetten. Het is nog niet duidelijk of er ook mogelijkheden komen om premie of inleg voor een opbouwproduct tijdelijk stop te zetten. Als meer bekend is over de mogelijkheden hierin vullen we de vragen en antwoorden hierop aan.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.