Ads Top

Samenwerking FIOD en TU Delft op het gebied van opsporing digitale en financiële criminaliteit

Onderzoekers en studenten van de TU Delft gaan de FIOD helpen met hun strijd tegen de digitale en financiële misdaad. Na een pilot gaat nu een meerjarig onderzoeksprogramma van start.

De onderzoekers brachten eerder de aard en omvang van deze marktplaatsen op het Dark Web in kaart en onderzochten wat de FIOD - en in het bijzonder het Financial Advanced Cybercrime Team (FACT) - er aan kunnen doen.

Zo werd methode ontwikkeld om de omzet van verkopers nauwkeurig te berekenen, zodat de FIOD crimineel vermogen wetenschappelijk onderbouwd kan ontnemen. Een andere methode helpt mee om centrale spelers op deze markten te identificeren.

Onderzoekers en studenten van de TU Delft krijgen een vaste plek bij de FIOD, waardoor zowel volgens de veiligheidsvoorschriften van de FIOD, als met wetenschappelijke standaarden gewerkt kan worden aan het gezamenlijke onderzoeksproject.

Een tweede lichting afstudeerders van de TU Delft start in februari 2020 bij het Financial Advanced Cyber Team (FACT) van de FIOD.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.