Ads Top

Beleggers pessimistisch over economische situatie

Het vertrouwen van Nederlandse beleggers zakt dieper weg als gevolg van het effect van het coronavirus op de economie. De sterke daling die vorige maand is ingezet (stand barometer 82), maakt dat de BeleggersBarometer in april uitkomt op 68. Dit is de laagste index sinds december 2011.

Beleggers zijn  pessimistisch over de algemene economische situatie in Nederland. 83 procent zag een verslechtering in de afgelopen maanden en 67 procent verwacht dat deze verslechtering ook de komende maanden door zal zetten.

Ook over de eigen financiële situatie en de eigen beleggingsportefeuille is de belegger negatief. Driekwart is geconfronteerd met een waardevermindering.

Vier op de tien beleggers heeft in de afgelopen maanden verlies geleden op hun beleggingsportefeuille. Gemiddeld was dit verlies 20,3 procent.

Beleggers geven aan dat zij in de afgelopen maanden het aantal aandelen en fondsen waarin zij beleggen hebben verhoogd. Ten opzichte van een half jaar geleden is het aantal verschillende Nederlandse aandelen uitgebreid van gemiddeld 8,4 naar 19,4.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.