Ads Top

Banken starten voorlichting ‘Anti-bacteriële pas? Trap er niet in'

Banken willen consumenten waarschuwen tegen criminelen die uit zijn op hun geld en corona gebruiken als smoes.

Sinds enkele dagen is op de publieke zenders een spot te zien met de boodschap ‘Anti-bacteriële pas? Trap er niet in!’, afkomstig van de Nederlandse Vereniging van Banken en Betaalvereniging Nederland.

De spot waarschuwt dat criminelen ook in deze moeilijke tijd actief zijn en het coronavirus misbruiken om mensen te bewegen om hun pas of vertrouwelijke bankgegevens af te staan.

Criminelen spelen altijd in op actualiteiten. Het is heel belangrijk dat consumenten en ondernemers zich niet laten misleiden door oplichters die corona als smoes gebruiken.

De afgelopen weken bleek dat criminelen in berichtjes met de woorden 'COVID-19' of ‘Coronavirus', 'World Health Organisation (WHO)' of 'RIVM' consumenten met hyperlinks misleiden om naar valse websites van banken te gaan. Daar moeten ze hun geheime bank-inlogcodes invullen, zodat ze zogenaamd een anti-bacteriële pas toegestuurd krijgen.

Ook zijn gevallen bekend waarin criminelen zich aanbieden bij senioren als ‘hulp’ om boodschappen te doen. Echte banken sturen een nieuwe betaalpas automatisch op, daar hoeven pashouders zelf niets voor te doen. Consumenten kunnen bij twijfel altijd contact opnemen met hun bank.
Op veiligbankieren.nl en nvb.nl staat meer informatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.