Ads Top

Uitstel aangifte voor mensen met DigiD-machtigingscode

De Belastingdienst komt mensen tegemoet die gebruik maken van hulp bij het doen van hun aangifte.

Mensen die voor deze ondersteuning een DigiD-machtigingscode hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, krijgen automatisch uitstel voor het doen van aangifte tot 1 september 2020.

Nu hulp dichtbij door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in veel gevallen niet voor 1 mei geboden kan worden, moeten de mensen in deze groep uitstel aanvragen.

Iedereen met een DigiD-machtigingscode die is uitgenodigd om aangifte te doen en nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. De mensen die het betreft krijgen hierover in mei bericht van de Belastingdienst.

Uitgezonderd zijn mensen die aangifte moeten doen als ondernemer en om die reden over een DigiD-machtigingscode beschikken. Zij worden zelfredzaam genoeg geacht om indien noodzakelijk zelf uitstel aan te vragen. Op deze manier levert de Belastingdienst maatwerk voor hen die dit nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.