Ads Top

Portal voor overbruggingskrediet startups en scale-ups woensdag open

Vanaf 29 april kunnen niet bancair gefinancierde bedrijven via een portaal van Techleap.nl en Invest-NL een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL).

Startups en scale-ups ondervinden momenteel grote gevolgen van de coronacrisis: uit een inventarisatie van Techleap.nl blijkt dat 55 procent van de bedrijven de vraag ziet wegvallen. Het ophalen van nieuwe financiering is voor deze groep onder de huidige omstandigheden moeilijk. Dit omdat startups en scale-ups en andere non-bancair gefinancierde bedrijven geen of slechts beperkt gebruik kunnen maken van de eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen die gericht zijn op met vreemd vermogen gefinancierde bedrijven.

Deze nieuwe regeling, die op verzoek van het kabinet door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) wordt uitgevoerd, betreft een overbruggingskrediet voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers, waarvoor het kabinet zelf in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar stelt.

De leningen die de ROM’s gaan verstrekken, variëren tussen de 50.000 en 2 miljoen euro. Bij bedragen boven de 250.000 euro wordt er 25 procent cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3 procent.

De ROM’s streven ernaar de beoordelingen van de aanvragen onder de 500.000 euro af te handelen binnen vier tot negen werkdagen.
Voor aanvragen boven de 500.000 euro is het streven om binnen drie werkweken tot een definitief besluit te komen.

Dinsdag 28 april om 16 uur zullen Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Special Envoy van Techleap.nl Constantijn van Oranje te gast zijn in een speciale online office hours. Tijdens dit webinar zullen zij meer vertellen over de regeling en kunnen startups en scale-ups vragen stellen.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.