Ads Top

Zes aanhoudingen na fraude via Tikkietruc

ING heeft in de periode januari tot en met juni 2019 vastgesteld dat bij ruim 1000 klanten via Mijn ING illegaal toegang was verkregen tot hun bankrekeningen. Klanten hadden zonder dat ze dat door hadden via een nagemaakte Tikkie-omgeving toegang gegeven tot hun eigen bankrekening.

Door preventief handelen wist de bank bij een groot aantal klanten schade te voorkomen door transacties bij deze klanten te pauzeren. ING wist hiermee ruim 300.000 euro aan schade te voorkomen. Bij 375 klanten slaagden de illegale transacties wel. De bank heeft aangifte gedaan van al deze frauduleuze transacties.

ING en de politie werkten in deze zaak nauw samen op grond van het samenwerkingsverband Electronic Crimes Task Force (ECTF). De recherche startte met behulp van aangeleverde gegevens een onderzoek.

Door de Tikkietruc konden de verdachten met hun mobiel, met de illegaal verkregen rekeningen van de slachtoffers, betalen bij deze bedrijven. De politie vorderde bij de betrokken bedrijven camerabeelden op om zo verdachten in beeld te krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in de opsporing van zes mannen, die herkend werden van de camerabeelden. Wijkagenten en andere politiemedewerkers speelden een grote rol bij het herkennen van de verdachten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.