Ads Top

Menzis zet belrobot in

Voor een kleine groep verzekerden is het betalen van de zorgpremie een uitdaging. Om hen te helpen uit de schulden te blijven, heeft Menzis een belrobot ingeschakeld. Deze herinnert mensen aan hun betalingsachterstanden. Een belangrijke dienst waarvoor anders te weinig mankracht is.

De belrobot belt automatisch naar verzekerden. Zij horen een menselijk klinkende digitale stem die aangeeft dat ze een laatste mogelijkheid hebben om te betalen. Daarna volgt een keuzemenu met 3 opties: alsnog bellen met een van onze medewerkers, een betaalverzoek ontvangen via sms of mail, of deze laatste betaalmogelijkheid voorbij laten gaan.

De reacties van klanten zijn positief. Ze waarderen het enorm dat ze nog een laatste reminder krijgen en zo de regeling van het CAK ontlopen. Ook het keuzemenu ervaren zij als prettig, omdat het hen direct op de juiste plek brengt. Wouter Weijenborg (manager Debiteuren en Polis bij Menzis): “Zo bieden we op steeds meer plekken en momenten betaalgemak aan onze klanten.”

Menzis is de eerste zorgverzekeraar die op deze manier verzekerden nabelt om schulden te voorkomen. En dat past bij onze maatschappelijke rol. Vaak zien wij al in een vroeg stadium wanneer iemand schulden ontwikkelt. Daarom maken we ons samen met gemeenten sterk voor bijvoorbeeld vroegsignalering, armoedebestrijding en uitstroomregelingen voor mensen met schulden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.