Ads Top

2500 medewerkers Rabo betrokken bij digitale ontwikkeling

Afgelopen halfjaar zijn in Utrecht 2500 medewerkers van de Rabobank meegenomen in het programma simplify@scale om sneller, betere (digitale) producten en diensten te ontwikkelen voor klanten. Dat maakt de bank vanochtend bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

Zo is met het toevoegen van functionaliteiten als ‘saldoverloop’ en ‘categoriseren van uitgaven’ de Rabo-app een betere financiële coach geworden, die klanten grip geeft op hun financiën.

Per 30 juni 2019 bankiert 63 procent van de particuliere klanten en 81 procent van de zakelijke klanten met de app of online.

Voor kleinzakelijke klanten introduceerde Rabobank het online leenplatform Fundr: binnen 15 minuten weten ondernemers wat ze kunnen lenen en kunnen ze laagdrempelig, snel en veilig een financiering afsluiten.

Rabobank was afgelopen halfjaar met de nieuwe PSD2-wetgeving verder de eerste bank die diverse API-koppelingen openstelde voor andere aanbieders, zoals de betaalinitiatie en het delen van rekeninginformatie. Beleggingsapp Peaks, een van de eerste fintechs van Rabobank, kreeg als eerste niet-bank in Nederland een vergunning van DNB om zijn diensten nu aan klanten van alle banken aan te bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.