Ads Top

ABN AMRO rapporteert nettowinst van 693 miljoen

ABN boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 693 miljoen euro, een weerspiegeling van een solide operationeel resultaat en gematigde kredietvoorzieningen, zo zegt de bank zelf.

Het resultaat is inclusief een voorziening (vóór belasting) van 114 miljoen euro voor een customer due diligence-herstelprogramma bij Retail Banking.

De rente bleef in het tweede kwartaal dalen, wat vooral invloed heeft op de spaarmarges. ABN neemt naar eigen zeggen maatregelen door zich te richten op de marges, nieuwe inkomstenbronnen te ontwikkelen en door scherp op de kosten te letten.

De bank zegt blij te zijn met de plannen van de Nederlandse overheid om gezamenlijk de strijd tegen financiële criminaliteit aan te gaan en een bredere samenwerking te realiseren tussen banken, handhavingsinstanties en toezichthouders, in zowel nationaal als Europees verband.

DNB heeft onlangs bepaald dat de bank al zijn particuliere klanten in Nederland moeten doorlichten. Hiervoor is een extra voorziening getroffen van 114 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.