Ads Top

'Accelerating the sustainability shift’ door partnership met Ecochain

ABN AMRO introduceert Impact Based Banking, een propositie die ondernemers helpt om hun verduurzaming te versnellen. Dankzij een strategisch partnership met Ecochain krijgen zakelijke klanten van ABN AMRO toegang tot deze unieke tool. Ecochain is een innovatief technologiebedrijf dat met unieke software de combinatie maakt tussen duurzaamheidsdata en financiële data.

Na een succesvolle pilot met klanten uit verschillende sectoren is op 23 augustus het contract getekend met Ecochain als strategisch partner. Fred Bos, Managing Director Advisory Banking: “Ecochain heeft een prachtige tool ontwikkeld om de hele levenscyclus van een bedrijf inclusief de milieu footprint in kaart te brengen. Na deze inventarisatie worden de financiële optimalisaties en verduurzamingsmogelijkheden afgezet tegen benodigde investeringen.”

Veel ondernemers zijn bezig met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering maar hebben vaak geen objectieve inzichten in de milieu-impact van hun bedrijf. Ecochain is een innovatief technologiebedrijf dat met unieke software de combinatie maakt tussen duurzaamheidsdata en financiële data. Hiermee krijgt de klant inzicht in de footprint van zijn bedrijf, inclusief de processen en producten die daaraan bijdragen. De verkregen inzichten stelt relatiemanagers van ABN AMRO in staat om met de klant te kijken naar het verduurzamingspotentieel voor hun bedrijf. Mocht hiervoor een financiering nodig zijn, dan levert de data een business case op en kunnen de relatiemanager en Credit Risk of Asset Based Finance beoordelen of het verzoek haalbaar is. De software maakt het mogelijk om de behaalde CO2-besparing die onze klanten realiseren eenvoudig en digitaal gecertificeerd te maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.