Ads Top

Nationale BeFit-dag moet meer Nederlanders financieel fit krijgen

Nederlanders financieel fit maken en het pensioenbewustzijn vergroten. Met dat doel organiseert BeFrank op donderdag 5 september de Nationale BeFit-dag. Nog altijd hebben miljoenen mensen geen idee hoe het is gesteld met hun oudedagsvoorziening en of ze wellicht iets eerder kunnen stoppen met werken.

Hoog tijd voor actie dus, vinden ze bij online pensioenuitvoerder BeFrank. "We gaan mensen deze dag letterlijk in beweging brengen en ze wijzen op het belang van hun fysieke én financiële gezondheid", vertelt commercieel directeur Jan Hein Rhebergen. "Ons promotieteam gaat op stap met grote springtouwen en nodigt iedereen uit om mee te doen. Zo gaan we langs in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch. Als cadeautje krijgen alle deelnemers een eigen BeFrank-springtouw.

In diezelfde week lanceert BeFrank een online fittest op de website. Op befrank.nl/befit kunnen mensen eenvoudig via een paar vragen direct zien of ze financieel en fysiek in balans zijn. Wacht niet met nadenken over je pensioen tot het bijna zover is, maar kom nu al in actie. Dat is de boodschap die BeFrank hiermee wil uitdragen. "Hoeveel moet je nu opzij leggen, om straks na je 67e nog een fijn leven te leiden? Het is belangrijk om die vraag niet voor je uit te blijven schuiven", zegt Rhebergen. "Dat vergt weliswaar een beetje van je tijd, maar je krijgt er geen spijt van. Beseffen dat je later nog steeds een fijn leven kunt leiden zonder financiële zorgen biedt rust."

Ook werkgevers hebben een rol in het vergroten van het pensioenbewustzijn in ons land. BeFrank helpt hen door heel praktische zaken zo eenvoudig mogelijk te maken. En door hen inzicht te geven via een dashboard, bijvoorbeeld in het inlogpercentage en het aantal mensen dat al diverse keuzes heeft gemaakt binnen de pensioenregeling. Op die manier kunnen zij medewerkers makkelijker wijzen op het belang van een goed pensioen. Daarnaast heeft BeFrank tips voor werkgevers die hier serieus werk van willen maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.