Ads Top

Meer dan 400.000 beleggers in Europa hebben rekening bij DEGIRO

Online broker DEGIRO zag een aanhoudende toestroom van klanten in het eerste halfjaar van 2019. In deze periode zijn er 59.619 nieuwe rekeningen geopend. Het totaal aantal rekeningen groeide naar 417.681. Het aantal unieke klanten staat per 30 juni 2019 op 405.311.

Het eerste halfjaar van 2019 stond - ondanks stijgende koersen - voor beleggers nog altijd in het teken van geopolitieke onzekerheid. Als gevolg hiervan rapporteren handelsplatformen en brokers overwegend lagere omzetten over het 1e halfjaar van 2019. Ook DEGIRO constateert een lager aantal uitgevoerde orders per klant dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dankzij het aantal nieuwe geopende rekeningen zijn de omzet en het aantal transacties toch gegroeid. Het aantal retail transacties liep op tot 9.1 miljoen (+ 4.6%). De omzet nam toe tot € 29 miljoen (+ 6.7%). Zowel het eerste als het tweede kwartaal van 2019 heeft DEGIRO winstgevend afgesloten.

In het eerste halfjaar van 2019 zijn nieuwe spelers de Nederlandse markt toegetreden. Deze toetreders claimen geen transactiekosten in rekening te brengen. DE

Een eerste analyse van deze nieuwe aanbieders leert dat bij ‘beleggen zonder kosten’ veelal sprake is van een verlegd verdienmodel. Deze aanbieders kennen immers ook een kostenstructuur waar inkomsten tegenover moeten staan. De kosten voor de klant zitten dan bijvoorbeeld in de producten die aangeboden worden of de prijs waartegen executie wordt uitgevoerd. De betreffende aanbieders ontvangen dan bijvoorbeeld een provisie per klant die aangebracht wordt in een bepaald financieel product.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.