Ads Top

Triodos Bank blijft groeien in uitdagende omgeving

Triodos Bank groeide in het eerste halfjaar van 2019 met 6 procent naar een balanstotaal van 11,5 miljard euro. Het totale beheerde vermogen bedroeg 16,8 miljard.

De nettowinst over de eerste zes maanden is 18,7 miljoen, een stijging van 1,0 procent vergeleken met dezelfde periode in 2018. De nettowinst staat onder druk als gevolg van dalende marges als gevolg van de lage renteomgeving, de toenemende impact van negatieve rente op bij de ECB geplaatste liquiditeiten en de kosten van het voldoen aan belangrijke wettelijke vereisten voor de banksector. De verkoop van een participatie in Centenary Bank in Oeganda, die extra fee-inkomsten genereerde voor Triodos Investment Management, had een significant eenmalig positief effect op de nettowinst van 5,4 miljoen.

In de zes maanden tot 30 juni 2019 heeft Triodos Bank meer impactleningen verstrekt aan duurzame ondernemingen, instellingen en projecten. Duurzame kredietverlening groeide met 7,1 procent in de eerste zes maanden van 2019 (eerste zes maanden 2018: 9,5%).

Het aantal verstrekte particuliere hypotheken steeg met 14,6 procent, vergeleken met 17,2 procent in dezelfde periode vorig jaar. De totale kredietportefeuille - inclusief duurzame particuliere hypotheken - steeg in de eerste helft van het jaar met 5,7 procent.

In de eerste zes maanden van 2019 was het totale aantal klanten 705.000.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.