Ads Top

62 procent van de jongeren verzendt betaalverzoeken via mobiel

Apps waarmee betaalverzoeken verstuurd kunnen worden, zoals Tikkie, zijn vooral populair onder jongeren. Ruim 6 op de 10 Nederlanders onder de 34 jaar verstuurt wel eens betaalverzoeken via hun smartphone om geld (terug) te vragen. Bij 55-plussers gaat het om slechts 11 procent. Dit en meer blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MeMo2 in opdracht van online bank Knab, dat onlangs zelf de betaalverzoek-optie heeft toegevoegd aan de eigen app.

Vooral ouderen zetten vraagtekens bij de veiligheid van betalingen via een mobiele app. Slechts 18 procent ziet betalen via betaalverzoek- of bank-apps als een van de veiligste betaalmethodes. Onder jongeren is dit percentage veel hoger (32 procent).

68 procent van de ouderen boven de 55 jaar beschouwt internetbankieren (via de computer) als een van de veiligste betaalmethoden. Jongeren noemen iDEAL het vaakst als veiligste betaaloptie (62 procent).

Opvallend is dat gebruikers van alle leeftijden erg te spreken zijn over het versturen van betaalverzoeken. Ouderen geven deze betaalmethode gemiddeld een rapportcijfer van 7,7. Jongeren zijn nog enthousiaster en geven gemiddeld een 8,1. Door beide groepen wordt vooral de snelheid en het gemak van online betaalverzoeken geprezen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.