Ads Top

American Express voor 28.000 euro opgelicht

American Express is voor 28.000 euro opgelicht, zo blijkt uit een vonnis van de Rechtbank Amsterdam. Het bedrijf had een Gold Card aan een klant verstrekt, die daarna ook intensief is gebruikt. De maandafrekeningen van 16 juli 2017 van 14.199,92 werden niet binnen 30 dagen voldaan. American Express heeft daarom een boete opgelegd van 355 euro. De automatische incasso is geweigerd en American Express heeft daarvoor kosten berekend van 218 euro. De klant heeft de maandafrekening van 16 augustus 2017 van 11.863,78 euro ook niet voldaan. Voor de totale achterstand heeft American Express daarom op 16 september 2017 een boete in rekening gebracht van 665,92 euro. Op 23 oktober 2017 heeft American Express de charge card opgezegd.

De zakenman die de kaart zou hebben afgenomen liet daarop weten dat hij nooit een kaart heeft ontvangen. American Express heeft ten tijde van de aanvraag de identiteit niet gecontroleerd. Het bedrijf heeft niet verzocht om het overleggen van een identificatiebewijs of een digitale handtekening. American Express heeft evenmin het opgegeven e-mailadres gecontroleerd bij de Kamer van Koophandel. Het e-mailadres stond daar niet geregistreerd.

American Express stelt ook dat de klant de charge card zelf heeft gebruikt vanaf 1 juli 2017. Op 7 juli 2017 is een vliegticket ten name van de klant van Rotterdam naar Pisa geboekt en betaald met de charge card, met als vertrekdatum 19 juli 2017. Vervolgens zijn met de charge card onder meer betalingstransacties verricht bij een bedrijf dat (luxe) vakantievilla’s verhuurt in Italië. Uit het Facebook account blijkt dat hij op 19 juli 2017 naar Pisa is gereisd ten behoeve van ‘ff paar dagen chillen’, met een bijgevoegde foto en genoemde locatie die exact overeenkomen met een op de website van het verhuurbedrijf voorkomende villa, die volgens het verhuurbedrijf met de charge card is betaald.

De klant zegt is hij opgelicht door een kennis die met zijn persoonlijke gegevens de charge card heeft aangevraagd en in gebruik heeft genomen.

De rechter meent dat American Express haar stelling dat de klant met haar een overeenkomst is aangegaan onvoldoende met specifieke feiten en omstandigheden heeft toegelicht in het licht van het gemotiveerde verweer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.