Ads Top

Hypotheker start samen met geldverstrekkers Argenta en Aegon proef

De Hypotheker start samen met geldverstrekkers Argenta en Aegon een proef waarmee zij hun klanten meer gemak en voorspelbaarheid gaan bieden rondom het aanvragen van de hypotheek. In de pilot kunnen klanten zelf documenten voor een hypotheekaanvraag verzamelen via de app van Ockto. Met deze app deelt de klant eenvoudig en veilig zijn gegevens. Dit scheelt tijd, omdat de documenten rechtstreeks worden opgevraagd bij de bron.

Begin dit jaar is De Hypotheker gestart met de implementatie van het ophalen van brondata via Ockto als onderdeel van haar dienstverlening. Met gebruik van de Ockto-app biedt de hypotheekverstrekker haar klanten de mogelijkheid om documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag digitaal te ontsluiten.

Om ervaring op te doen met het verzamelen van noodzakelijke documenten bij de bron, heeft De Hypotheker in samenwerking met Argenta, Aegon en Ockto het startsein gegeven voor Ockto Connect. Zij doen dit middels een pilot met als doel om het proces op basis van ervaringen van klanten en hypotheekadviseurs te optimaliseren. Aangezien klanten er zeker van kunnen zijn dat de gegevens actueel en correct zijn, worden potentiële zorgen weggenomen. In de komende tijd worden klanten van De Hypotheker in Zeist, Houten, Utrecht (St. Jacobsstraat) en Soest uitgenodigd om aan de pilot deel te nemen. Later worden er meer vestigingen aan de pilot toegevoegd.

Klanten die deelnemen aan de pilot halen informatie met behulp van Ockto-app eenvoudig en veilig op bij verschillende overheidsportalen, zoals MijnOverheid en het UWV. Na toestemming door de klant worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Deze kan direct overgaan tot het geven van een advies. Dankzij de samenwerking met Argenta en Aegon kan de ontsloten brondata na toestemming van de klant door de geldverstrekkers worden opgevraagd. Binnen de pilot vragen deze geldverstrekkers het UWV verzekeringsbericht op om het inkomen vast te stellen. Op termijn worden ook andere documenten en data ontsloten. Omdat het door alle partijen gevalideerde brondata betreft, kan een aanvraag vrijwel direct worden geaccepteerd op inkomen door de samenwerkende geldverstrekkers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.