Ads Top

Zijn websites voor het aanvragen van toeslagen te vertrouwen?

Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag. Met een laag inkomen heb je er recht op. En als je de belastingdienst te moeilijk vindt, kan je bij talloze websites terecht. Maar is dat wel verstandig?

Er zijn allerlei websites die optreden als tussenpersoon bij het aanvragen van toeslagen. Hier betaal je rond de 40 euro voor, terwijl aanvragen bij de Belastingdienst zelf gratis is. Als je bij de Belastingdienst zorgtoeslag aanvraagt moet je inloggen met je DigiD. Sites als mijntoeslag.nl en toeslagenaanvraag.nl adverteren met het gemak van aanvragen zonder DigiD. Dat 'gemak' kost dus wel extra geld.

De klant vult op de sites een vragenlijst in waar onder anderen NAW-gegevens, geboortedatum, rekeningnummer en burgerservicenummer aan bod komen. ICT-jurist Mathieu Paapst vertelt aan VARA Kassa dat deze informatie zeer fraudegevoelig is. Volgens de privacydeskundige kunnen criminelen met deze informatie illegale dingen doen op naam van het slachtoffer. Zo kan daarmee een huis gehuurd worden waar een wietplantage in zit of een auto gehuurd worden waar een overval mee gepleegd wordt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.