Ads Top

DEGIRO deelt de voordelen van het uitlenen van aandelen met de belegger

DEGIRO signaleert dat het uitlenen van effecten, als keuze, langzaam ingeburgerd raakt onder particuliere beleggers. Iets wat in de institutionele wereld al gemeengoed is. DEGIRO gaat de voorwaarden verder verbeteren en de inkomsten in de toekomst 50/50 met de klant delen.

Veel beleggingsfondsen, uitgevers van trackers (ETF’s), pensioenaanbieders en buitenlandse banken maken al gebruik van de mogelijkheid om aandelen uit te lenen. In ruil voor de uitgeleende effecten ontvangt de instelling een premie en een onderpand. Dit zijn vooral veilige effecten zoals overheidsobligaties. Het onderpand moet een hogere waarde hebben dan de waarde van de uitgeleende effecten.

Financiële instellingen lenen effecten uit omdat zij daarvoor een premie krijgen en dus inkomsten genereren. Uitlenen van effecten maakt prijsvorming in de markt efficiënter. Deze week gaf een Nederlandse beleggersbank aan de optie ook te gaan bieden. Dit is een positieve ontwikkeling. Men moet zich echter wel realiseren dat de inkomsten uit het uitlenen van effecten gering zijn. Net als de risico’s wanneer dit gedegen gebeurt. Dat DEGIRO gemiddeld 80 procent goedkoper is, komt volgens het bedrijf vooral door de efficiëntere IT omgeving met als gevolg lagere personeelskosten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.