Ads Top

ING uitgeroepen tot beste private bank van Nederland

ING Private Banking is verkozen tot beste Nederlandse private bank van 2017. ING Private Banking ontvangt de prijs door het bieden van een onderscheidende klantbeleving, de focus op data en digitale innovaties en aandacht voor ondernemers. Daarmee troeft de bank andere Nederlandse banken af die meestreden om de felbegeerde prijs. De award voor beste private bank wordt jaarlijks uitgereikt door Professional Wealth Management/The Banker, onderdeel van de Financial Times.

Deelnemende banken worden door een expert panel onder meer beoordeeld op de ontwikkeling van hun business- en groeistrategie. ING Private Banking is op dit moment de snelst groeiende private bank van Nederland. Afgelopen jaar groeide de bank met bijna 13% naar bijna 30.000 klanten. Om die groei de komende jaren door te zetten breidde ING Private Banking verder uit naar in totaal 600 medewerkers, verdeeld over 16 rayons.

‘‘Deze prijs voelt voor ons als een erkenning voor het feit dat ING Private Banking de afgelopen jaren hard is gegroeid. Succesvolle ondernemers van nu zijn klant bij ons. Dat is niet zonder reden. Wie nu succesvol wil ondernemen, moet gebruikmaken van internettechnologie en data-analyse. Daarbij past een bank die daarin vooroploopt,’’ aldus Ruud van Dusschoten, Directeur ING Private Banking & Wealth Management.

Een ander belangrijk onderdeel dat de jury van de prijs meenam in haar afweging was het slimme gebruik van technologie door de bank. Wensen van klanten ontwikkelen zich op dit gebied razendsnel. Door het gebruik van slimme technieken is ING Private Banking klaar voor de toekomst van haar klanten. Een voorbeeld hiervan is de innovatieve tool Forward Planning. Met deze financiële planningstool hebben klanten het volledige overzicht over hun financiële situatie doordat informatie over de persoonlijke, bedrijfs- en gezinssituatie wordt gecombineerd. Voor klanten wordt het hierdoor bijvoorbeeld inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn als ze stoppen met werken, een schenking doen aan een familielid of hun bedrijf overdragen. Op 26 oktober nam ING Private Banking de award voor beste private bank in ontvangst tijdens een ceremonie in London.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.