Ads Top

Aantal Nederlandse beleggers cryptovaluta dit jaar al meer dan verdubbeld

Nederland telt op dit moment 135.000 huishoudens die cryptovaluta bezitten. Vanaf het begin van dit jaar is een forse groei ingezet. Er zijn nu al twee keer zoveel huishoudens actief in cryptovaluta als een jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Kantar TNS (voorheen TNS NIPO) uitvoerde onder 35.379 huishoudens. Het is de eerste keer dat de omvang van deze markt zo grondig in kaart is gebracht.
 
Bezitters van cryptovaluta hebben beslist niet het profiel van de klassieke belegger in effecten. Ze zijn jonger en hebben nauwelijks een hoger inkomen dan niet-bezitters van cryptovaluta. Ook opleiding speelt nauwelijks een rol: 42% heeft hooguit een middelbare beroepsopleiding gevolgd. We kunnen wel stellen dat cryptovaluta een democratiserende belegging vormen. 

We zien dit ook terug in de bedragen die men investeerde toen men instapte: 43 procent heeft er hooguit 100 euro aan besteed. Beleggen in cryptovaluta heeft voor deze grote groep huishoudens dus meer het karakter van het kopen van een paar staatsloten. Zij worden ook niet hard geraakt op het moment dat koersen in elkaar zakken. Een bijna even grote groep is met een bedrag tussen de € 100 en € 1.000 ingestapt en slechts 15 procent investeerde grotere bedragen.
 
 Nederlanders stappen dus voorzichtig in cryptovaluta, al lijkt die voorzichtigheid dit jaar wat af te nemen. In het eerste kwartaal van 2017 stak 12 procent van de nieuwe beleggers er meer dan 1.000 euro in, terwijl in het derde kwartaal al 19 procent van de nieuwelingen dit deed. De hogere koersen hebben dus een aanzuigende werking en de volatiliteit schrikt in beperkte mate af. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.