Ads Top

Geldautomaat kraken voor dummies

Onderzoekers van Kaspersky lab hebben malware voor geldautomaten ontdekt die openlijk op de DarkNet-markt wordt verkocht. Cutlet Maker bestaat uit drie componenten en maakt het leegtrekken van een geldautomaat mogelijk als de aanvaller erin slaagt fysieke toegang tot de machine te krijgen. Een ‘gereedschapsset’ waarmee miljoenen kunnen worden buitgemaakt, is te koop aangeboden voor slechts 5.000 dollar, inclusief gedetailleerde gebruikershandleiding.

De geldautomaat blijft een lucratief doelwit voor fraudeurs, die verschillende methoden toepassen om grote bedragen buit te maken. Waar sommigen vertrouwen op fysieke methoden met metalen snijgereedschappen, kiezen anderen voor malware-infecties waarmee geldautomaten van binnenuit kunnen worden gemanipuleerd. Hoewel het bestaan van tools voor het hacken van geldautomaten al jaren bekend is, blijkt uit de recente ontdekking dat malwaremakers steeds meer investeren in de ontwikkeling van tools voor criminelen die technologisch minder onderlegd zijn.

Cutlet Maker is te koop sinds 27 maart 2017, maar onderzoekers hebben vastgesteld dat de oerversie van het programma al in juni 2016 op de radar van de beveiligingscommunity verscheen, op een openbare multiscannerservice in Oekraïne en later ook in andere landen. Het is onduidelijk of de malware daadwerkelijk is gebruikt bij aanvallen, maar de richtlijnen bij de malwarekit bevatten video's die door de makers worden gepresenteerd als bewijs van het effect van de malware in de praktijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.