Ads Top

Mouwen opstropen voor toekomstvast pensioenstelsel

De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog, maar één ding staat nu al als een paal boven water: we moeten de mouwen opstropen om te komen tot een toekomstvast pensioenstelsel. Netspar, Pensioenfederatie en Verbond organiseren op 15 november een pensioenconferentie in Den Haag.

Op sociale partners rust de taak om met nadere voorstellen te komen voor een toekomstvast stelsel en herstel van vertrouwen. Geen nieuwe discussie, maar wel een project met nog open vragen. Hoe communiceren we over pensioenaanspraken, welke factoren beïnvloeden het vertrouwen in een verandering in het stelsel, welke juridische en fiscale aspecten zijn in beeld bij de pensioentransitie en hoe verhoudt de zorgplicht zich tot gewenste keuzevrijheid? Netspar, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars willen daar samen met u de schouders onder zetten in onze werkconferentie ‘En nu aan de slag!’

De conferentie is op woensdag 15 november van 12.00 tot 17.30 uur in Den Haag. Praktijk, beleid en wetenschap ontmoeten elkaar om de laatste stand van zaken te bespreken in de pensioendiscussie. In een plenair deel zijn er bespiegelingen van onder andere Casper van Ewijk, Theo Langejan en Maarten Edixhoven op het regeerakkoord. Waarna we in werksessies, ingeleid door verschillende sprekers uit de pensioenpraktijk en de wetenschap, samen willen verkennen waar we stappen kunnen zetten. In deze break-out sessies gaan we dieper in op de hiervoor genoemde thema’s.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.