Ads Top

Triodos Bank mag nieuw kantoor bouwen op landgoed De Reehorst

Triodos Bank mag haar nieuwe kantoor bouwen op landgoed De Reehorst tussen NS-station Driebergen-Zeist en de A12 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft alle bezwaren tegen het bestemmingsplan en tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van het kantoor ongegrond verklaard. Dat blijkt uit een uitspraak van vandaag (18 oktober 2017). Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Bezwaren Tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning waren de Stichting Milieuzorg Zeist en twee omwonenden in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij zijn het niet eens met de komst van het kantoor van Triodos op het landgoed. Volgens de Stichting Milieuzorg Zeist is er 'geen actuele regionale behoefte' aan het nieuwe kantoor en wordt het landgoed en de omgeving door het gebouw en de parkeervoorzieningen aangetast. De omwonenden zijn bang voor overlast van licht en geluid van de parkeerplaats.

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft alle bezwaren ongegrond verklaard. Zij is van oordeel dat de gemeente voldoende heeft onderbouwd dat er een actuele regionale behoefte bestaat aan het nieuwe kantoor. Ook heeft de gemeente voldoende onderbouwd dat het landgoed en de omgeving niet onaanvaardbaar zullen worden aangetast door de aanwezigheid van het nieuwe gebouw en de parkeervoorzieningen. Met de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Dat betekent dat het nieuwe kantoor kan worden gebouwd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.