Ads Top

Stad Holland verlaagt premie en eigen risico

Stad Holland verlaagt in 2018 de premie met 18 euro per jaar. Hiermee komt de premie voor de restitutiepolis voor zowel individueel als collectief verzekerden op 1.326 euro per jaar (euro 110,50 per maand).

Ten opzichte van wat er in de Miljoenennota 2017 is begroot, blijkt de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 mee te vallen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een lager dan verwachte loon- en prijsontwikkeling. Doordat de Miljoenennota 2018 gebaseerd is op deze te hoge zorgkosten van 2017, verwacht Stad Holland dat ook in 2018 de zorgkosten lager zullen uitvallen dan begroot. Daarnaast zet Stad Holland meer reserves in dan in de Miljoenennota wordt verondersteld.

Stad Holland verlaagt volgend jaar het verplicht eigen risico met een symbolisch bedrag van 10 euro. De bedoeling van het eigen risico is dat het een remmende werking heeft op onnodige zorg. De huidige hoogte van het eigen risico is ruim voorbij het niveau waarbij hiervan nog echt sprake is. Daarmee komt de rechtvaardiging van het hoge eigen risico te vervallen. Door het eigen risico te verlagen wil Stad Holland duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

Een zorgverzekering van Stad Holland is alleen af te sluiten via de bemiddeling van het onafhankelijk intermediair. Sinds 2008 is Stad Holland bij elke verkiezing door het intermediair uitverkozen tot “beste zorgverzekeraar”. Momenteel wordt een aantal regiobijeenkomsten gehouden, waarin Stad Holland het intermediair informeert over de zorgverzekering in 2018.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.