Ads Top

Young eScientist Award voor onderzoek naar belastingontduiking

UvA-onderzoeker Frank Takes, verbonden aan de programmagroep CORPNET van het Amsterdam Institute for Social Science Research, heeft de Young eScientist Award gewonnen voor zijn onderzoek naar belastingontduiking door bedrijven via offshore finance.

Met name multinationals zijn vaak onderwerp van discussie omdat ze kapitaal verplaatsen naar jurisdicties waar zij niet zijn gevestigd, maar waar ze minder belasting betalen. Takes wil een interactief internetplatform ontwikkelen waarmee hij dit wereldwijde netwerk van offshore finance verder kan onderzoeken. De award ter waarde van 50.000 euro bestaat uit ondersteuning door eScience Research Engineers, specialisten in het ontwikkelen en toepassen van onderzoekssoftware. Daarmee vormt de prijs de start van een gezamenlijk onderzoeksproject.

De Young eScientist Award, een initiatief van het eScience Center (een samenwerking tussen NWO en SURF), is een aanmoediging voor een jonge wetenschapper die uitblinkt in eScience: de ontwikkeling of de toepassing van digitale technologie voor wetenschappelijk onderzoek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.