Ads Top

Minder oversluitleningen in 2017

Minder mensen sluiten dit jaar leningen over. Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is dit jaar met 7,7 procent gedaald. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim 10 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, waarbij 18.515 leningaanvragen werden geanalyseerd.

Oversluitleningen, waarbij meerdere bestaande leningen worden samengevoegd tot één lening, worden vooral aangevraagd om geld te besparen. In de eerste acht maanden van 2017 hebben Nederlanders echter 7,7 procent minder oversluitleningen aangevraagd dan in dezelfde periode in 2016. Het gemiddelde gewenste leenbedrag is met ruim 10 procent gedaald naar 24.352 euro. De meeste aanvragen werden gedaan in maart. Ook de hoogste leenbedragen werden in het voorjaar gedaan.

Inwoners van Flevoland lenen het vaakst voor het oversluiten van leningen. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde lenen Flevolanders 186 procent vaker voor het samenvoegen van leningen. Ook de hoogste leenbedragen voor oversluiten komen uit Flevoland. Gemiddeld vragen Flevolanders 26.420 euro aan om leningen over te sluiten.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.