Ads Top

Leningenplatform Lender & Spender gaat strijd aan met banken

Het Nederlandse online leningenplatform Lender & Spender heeft onlangs de grens van 1 miljoen aan verstrekte leningen doorbroken. Bij peer-to-peer lending lenen consumenten rechtstreeks van andere consumenten zonder tussenkomst van een bank.

Internationaal is deze vorm van lenen al een aantal jaren een groot succes. Platformen als Lending Club (VS), Zopa (UK) en Auxmoney (DE) hebben al voor tientallen miljarden aan leningen verstrekt.

Initiatiefnemer Robert Leclercq: 'Het huidige netto rendement voor investeerders ligt boven de 4% en is daarmee vele malen hoger dan de rente op de spaarrekening en minder risicovol dan een gespreide aandelenportefeuille.'

Om het risico voor investeerders te minimaliseren, verstrekt Lender & Spender alleen leningen aan mensen die ook bij de bank een lening kunnen krijgen. Daarnaast wordt elke investering gespreid over alle leningen.

Lender & Spender is opgericht door ondernemers Robert Leclercq (voormalig KPMG en ABN AMRO) en Huub van der Wart (voormalig Google) met als missie om de markt voor lenen eerlijker en transparanter te maken. Het platform heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet.

1 opmerking:

 1. Dag iedereen,
  Mijn naam is Petra Traore. Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkige vrouw? en ik zei tegen mezelf dat een geldschieter die mijn familie redt van onze slechte situatie, ik zal verwijzen naar een persoon die mij leent, hij heeft me geluk gebracht met mij en mijn familie, op 23 juni 2017 had ik een lening van 250.000 euro nodig om begin mijn leven opnieuw, ik ontmoette deze eerlijke en godvrezende man geldschieter die me helpt met een lening van 250.000 euro. hij is een godvrezende man, als je een lening nodig hebt en je zult de lening terugbetalen, zal ik je aanbevelen, neem alsjeblieft contact met hem op en vertel hem dat mevrouw Petra je naar hem verwijst. contact opnemen met Mr.
  CARLOS YAMADA via e-mail: (carlosyamadainvestment@gmail.com) Bedankt.

  hun contactpersoon:
  carlosyamadainvestment@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.