Ads Top

Leningenplatform Lender & Spender gaat strijd aan met banken

Het Nederlandse online leningenplatform Lender & Spender heeft onlangs de grens van 1 miljoen aan verstrekte leningen doorbroken. Bij peer-to-peer lending lenen consumenten rechtstreeks van andere consumenten zonder tussenkomst van een bank.

Internationaal is deze vorm van lenen al een aantal jaren een groot succes. Platformen als Lending Club (VS), Zopa (UK) en Auxmoney (DE) hebben al voor tientallen miljarden aan leningen verstrekt.

Initiatiefnemer Robert Leclercq: 'Het huidige netto rendement voor investeerders ligt boven de 4% en is daarmee vele malen hoger dan de rente op de spaarrekening en minder risicovol dan een gespreide aandelenportefeuille.'

Om het risico voor investeerders te minimaliseren, verstrekt Lender & Spender alleen leningen aan mensen die ook bij de bank een lening kunnen krijgen. Daarnaast wordt elke investering gespreid over alle leningen.

Lender & Spender is opgericht door ondernemers Robert Leclercq (voormalig KPMG en ABN AMRO) en Huub van der Wart (voormalig Google) met als missie om de markt voor lenen eerlijker en transparanter te maken. Het platform heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.