Ads Top

ASN Bank en de Volksbank scoren goed op duurzaamheid

Vorig jaar besloot de Volksbank, waarvan ASN Bank deel uitmaakt, het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank over te nemen. Dat past in haar streven om een relevante, positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. De afgelopen tijd waardeerden drie onafhankelijke instellingen het duurzaamheidsbeleid van de Volksbank en ASN Bank. Dat leverde de volgende mooie scores op.

Sustainalytics doet wereldwijd onderzoek naar het beleid van bedrijven op het gebied van onder meer duurzaamheid en corporate governance.

Sinds juli 2017 staat de Volksbank bij Sustainalytics op nummer 1 van de 334 geanalyseerde organisaties wereldwijd. De hoge score – 91 – is volgens Sustainalytics onder andere een waardering voor het feit dat de Volksbank het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank overneemt.


Het Duitse oekom research waardeert bedrijven wereldwijd op hun duurzame investeringsbeleid. Oekom kende de Volksbank een C+-rating toe. Daarmee behoort de Volksbank tot de drie leiders in de financiële sector (commerciële banken en kapitaalmarkten). Volgens oekom weerspiegelt de score ‘de integratie van duurzame en sociale aspecten in de bedrijfsvoering en het beleid van de Volksbank’.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.